Ruteplanlegging av cacheturer

Vi har nylig vært på et par lengre turer der hovedmålet har vært å kjøre runder hvor vi passerer flest mulig cacher. Det har ikke vært rett frem å få til en «kjøreliste», men jeg har kommet frem til en prosess som funker ganske tilfredsstillende. Den gjør bruk av Pocket Queries, så man må være Premium-medlem hos GC.com for å få det til.

Fremgangsmåten jeg brukte, var slik:

 1. «Tegne» en overordnet rute på GC.com. Gjør følgende:
  1. På profilsiden klikker du Build Pocket Queries.
  2. Klikk Find Caches Along a Route.
  3. Klikk fanen Create New Route, gi et navn til ruten og klikk Create Route.
  4. Skriv inn navn på startsted i From-boksen og klikk Search.
  5. Klikk på startstedet. Zoom om nødvendig. Du får da frem en rød og en grønn markør, den grønne er startpunkt og den røde er sluttpunkt.
  6. Flytt den røde markøren til første viapunkt, og en rute kalkuleres. Hvis du ikke liker ruten, kan du klikke et sted på den, og dra en blå markør som da vises, til ønsket omkjøringspunkt.
  7. Hvis du vil lage en runde som ender på utgangspunktet, må du flytte den røde markøren noen ganger underveis, og «dra ut» disse blå markørene underveis, før du flytter den røde markøren «hjem» igjen.
  8. Angi passende Search Radius Hint; dette er avstanden sidelengs fra ruten hvor det ses etter cacher. Vi har brukt 0,5 km, noe som begrenser hvor lange avstikkere fra hovedruten kan være.
  9. Klikk Save Route Changes.
 2. Lag en PQ av ruten. Klikk Build Pocket Queries på profilsiden din, og klikk Find Caches Along a Route. Klikk Your Created Routes og klikk Create Pocket Query for ruten du har laget.
 3. Merk av for dagens dato. Juster deretter Search Radius til det samme som i ruten, og klikk Submit Information.
 4. PQ-en kommer etter hvert til e-postadressen din, eller kan lastes ned fra gc.com. Når den er klar, åpne GSAK og klikk File->Load GPX/LOC/ZIP File. Angi filnavn øverst, og hak av for Set user flag under User Flag (forutsatt at du ikke allerede bruker dette flagget til noe) før du trykker OK. Nå er alle cachene som omfattes av ruten, merket med User Flag i GSAK.
 5. Filtrer på User Flag: Search->Filter og fjern merkingen på Not set under User flag. Legg til eventuelle andre kriterier du ønsker.
 6. Kjør GSAK-makroen CacheRoute. Da får du et kart og en «kjøreliste» som kan skrives ut.

Så latterlig enkelt var det altså. Skal se om jeg kan få lagt til noen bilder med fine farger i beskrivelsen her etter hvert.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *